Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایمنا»
2024-05-06@07:05:39 GMT

ارتباط بین رژیم غذایی و شاخص توده بدنی چیست؟

تاریخ انتشار: ۱۳ بهمن ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۷۴۹۴۷۰

ارتباط بین رژیم غذایی و شاخص توده بدنی چیست؟

بررسی‌های اخیر محققان نشان می‌دهد حفظ یک برنامه غذایی منظم، مانع بروز چاقی مفرط می‌شود.

به گزارش سرویس ترجمه ایمنا، رژیم غذایی آخر هفته بیشتر افراد با روزهای دیگر هفته بسیار متفاوت است و از برنامه خاصی پیروی نمی‌کند؛ تغییر برنامه غذایی در آخر هفته باعث می‌شود عملکرد بدن از نظر فیزیولوژیکی مختل شود. گروهی از محققان اسپانیایی به منظور بررسی تاثیر رژیم غذایی آخر هفته بر افزایش شاخص توده بدنی (BMI)، مطالعه جدیدی انجام دادند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

آن‌ها برای نیل بدین هدف، اطلاعات پزشکی هزار و ۱۰۶ دانشجوی کارشناسی و کارشناسی ارشد، با میانگین سنی ۱۸ و ۲۵ سال را بررسی کردند. این افراد در طول سال تحصیلی گزارشی از برنامه غذایی آخر هفته خود ارائه دادند. علاوه بر این شرکت‌کنندگان، قد و وزن خود را که دو معیار اندازه‌گیری شاخص توده بدنی (BMI) است، اعلام کردند. این مطالعه برای مدت دو سال طول کشید.

محققان با توجه به گزارش‌های ارائه شده افراد شرکت‌کننده، میانگین مدت زمان وعده غذایی و همچنین میان‌وعده‌های غذایی این افراد را در طول هفته و آخر هفته مشخص کردند. پژوهشگران عوامل دیگری مانند کیفیت رژیم غذایی، طول مدت خواب، جنسیت و عادات زمانی خواب که ممکن است بر BMI افراد تاثیر بگذارد را بررسی کردند. یافته‌های جدید نشان داد افرادی که تفاوت زمان مصرف وعده‌های غذایی آن‌ها در طول هفته و آخر هفته، سه ساعت و نیم یا بیشتر باشد، دارای شاخص توده بدنی (BMI) بالاتری هستند.

محققان دریافتند زمان مصرف صبحانه افراد در طول هفته و پایان هفته بسیار متفاوت است و نسبت به دو وعده غذایی دیگر، بیشتر دچار تغییر می‌شود. همچنین افراد در پایان هفته فرصت بیشتری برای خوابیدن دارند، بنابراین زمان خوردن صبحانه آن‌ها نیز در این دوره زمانی بسیار متفاوت‌تر از روزهای هفته خواهد بود.

نتایج این مطالعه در مجله Nutrients منتشر شده است.

کد خبر 408521

منبع: ایمنا

کلیدواژه: تازه های پزشکی شاخص توده بدنی رژیم غذایی چاقی علل چاقی آخر هفته تعطیلات اخر هفته سلامت مواد غذايي خوردن صبحانه شهر شهروند کلانشهر مدیریت شهری کلانشهرهای جهان حقوق شهروندی نشاط اجتماعی فرهنگ شهروندی توسعه پایدار حکمرانی خوب اداره ارزان شهر شهرداری شهر خلاق غذایی آخر هفته شاخص توده بدنی بسیار متفاوت طول هفته برنامه غذایی رژیم غذایی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۷۴۹۴۷۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اهمیت این ویتامین برای سلامتی قلب

به گزارش خبرآنلاین، یک رژیم غذایی غنی از مواد مغذی می‌تواند در ایمن نگه داشتن شما از بسیاری از انواع بیماری‌های جدی مفید باشد. به همین دلیل است که متخصصان سلامت توصیه می‌کنند روزانه رژیم غذایی سرشار از سبزیجات برگ سبز، سبزی‌ها و میوه‌های فصلی مصرف کنید.

به گزارش همشهری آنلاین، وقتی صحبت از تغذیه می‌شود، اغلب نیازهای بدن به پروتئین به همراه ویتامین C و D بسیار مورد بحث قرار می‌گیرد، اما آیا می دانید که ویتامین B نیز به اندازه این مواد مغذی برای بدن ما مهم است؟ ویتامین B-۱ نقش مهمی در حفظ سلامت اعصاب، عضلات و قلب دارد. ویتامین B-۱ که همچنین به عنوان «تیامین» شناخته می‌شود، برای متابولیسم گلوکز در بدن ما و تسهیل عملکرد عصبی و عضلانی ضروری است. کمبود آن در بدن می‌تواند بسیاری از مشکلات سلامتی جدی مانند از دست دادن حافظه را افزایش دهد.

عوارض کمبود ویتامین B۱

ویتامین B۱ یا تیامین یک ویتامین محلول در آب است که به بدن کمک می‌کند از کربوهیدرات‌ها به عنوان انرژی استفاده کند. کمبود آن معمولا باعث ابتلا به بیماری «بری بری» می‌شود، وضعیتی که خطر اختلالات مربوط به اعصاب محیطی را افزایش می‌دهد. علاوه بر این، به دلیل کمبود آن می‌توان با کاهش وزن و بی اشتهایی نیز مواجه شد. در موارد شدید، گیجی و مشکلات حافظه کوتاه مدت نیز ممکن است رخ دهد (علایم بری‌بری شامل کاهش وزن، اختلال در ادراک حواس، اختلالات هیجانی، ضعف و درد در اعضای بدن و نامنظمی ضرب‌آهنگ قلب است. درمان بری‌بری از طریق مصرف «تیامین» به صورت قرص یا با تزریق صورت می‌گیرد. علایم بهبودی بیمار از ساعاتی پس از شروع درمان ظاهر می‌شود). در این مطلب به چند غذای غنی از ویتامین B۱ اشاره می‌کنیم که باید در رژیم غذایی روزانه گنجانده شوند.

تخمه آفتابگردان

تخمه آفتابگردان حاوی مقدار کافی ویتامین B۱ است. تنها از ۱۰۰ گرم تخمه آفتابگردان، می توان ۰.۱۰۶ میلی گرم ویتامین B۱ دریافت کرد. تخمه آفتابگردان همچنین حاوی بسیاری از مواد مغذی ضروری دیگر از جمله ویتامین‌های B۲، B۳، B۶، C، E و K است. این ویتامین‌ها برای کاهش خطر ابتلا به بسیاری از بیماری‌های جدی مفید هستند. نیازهای ویتامین B۱ را میتوان با گنجاندن تخمه آفتاب گردان در رژیم غذایی تامین کرد.

نخود سبز

فقط ۱۰۰ گرم نخود سبز حاوی ۰.۲۸۲ میلی گرم ویتامین B۱ است. علاوه براین، نخود سبز همچنین مواد معدنی ضروری کلسیم، آهن، منیزیم، فسفر، پتاسیم، سدیم و سلنیوم را تامین می‌کند، گفته می‌شود تنها با گنجاندن نخود سبز در رژیم غذایی می‌توان بر کمبود «تیامین» (ویتامین B۱) غلبه کرد.

غذاهای غنی از ویتامین B۱

نه فقط این دو، بلکه «تیامین» به طور طبیعی در گوشت، ماهی و غلات کامل یافت می‌شود. برای این کار می‌توانید ماهی، لوبیا، حبوبات و کشک را نیز بخشی از رژیم غذایی خود قرار دهید. مصرف روزانه توصیه شده ویتامین B۱ برای بزرگسالان ۱۹ سال و بالاتر ۱.۲ میلی گرم و برای زنان ۱.۱ میلی گرم است. نیاز به «تیامین» در دوران بارداری و شیردهی به ۱.۴ میلی گرم افزایش می‌یابد.

۲۳۳۲۳۳

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1903106

دیگر خبرها

  • حتی یک وعده غذای بدون گوشت برای بیماران کبدی مفید است
  • رژیم غذایی گیاهی برای افراد سیگاری مفید است
  • اختلال اوتیسم؛ نشانه‌ها، علل و راه‌های درمان آن
  • هندوانه برای دیابتی‌ها مفید است یا مضر؟
  • اهمیت این ویتامین برای سلامتی قلب
  • بررسی عملکرد نماگر‌های بازار سرمایه در هفته‌ای که گذشت
  • انسان‌های غارنشین گیاهخوار بودند
  • ۹ راهکار موثر برای کاهش وزن در زنان بالای ۳۰ سال
  • سقوط ۲۶ پله ای افغانستان در میزان آزادی مطبوعات
  • مهم‌ترین علت چاقی در ایران