Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش همشهری آنلاین افرادی که شاخص توده بدنی‌شان ۳۰ یا بالاتر باشد، یعنی افراد چاق بیشتر در معرض خطر دچار شدن به بیماری شدید کووید-۱۹ هستند.

شاخص توده بدنی از که از تقسیم کردن عدد وزن به کیلوگرم بر مجذور قد به متر به دست می‌آید. اگر عدد این شاخص ۲۵ تا ۳۰ باشد فرد دارای اضافه وزن است و عدد بالاتر از ۳۰ نشانگر چاقی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

از طرف دیگر بیماری‌های دیگری که افراد را در معرض خطر بیماری شدیدتر کرونا قرار می‌دهند، یعنی دیابت نوع ۲ و بیماری شریان‌های کرونری قلب هم در افراد چاق بیشتر رخ می‌دهند.

بررسی‌ها نشان داده‌اند در افراد چاق مبتلا به کرونا احتمال بستری شدن و رفتن به بخش مراقبت‌های ویژه تا ۲  برابر بیشتر است و در افراد بسیار چاق (شاخص توده بدنی ۳۵ و بالاتر) این خطر بیشتر هم می‌شود.

یک بررسی اخیر در آمریکا نشان داد نارسایی قلبی، شاخص توده بدنی ۴۰ و بالاتر و مرد بودن قوی‌ترین عوامل زمینه‌ساز بحرانی شدن بیماری کرونا به جز سن بیماران هستند.

اما به چه دلیل افراد چاق در معرض خطر بیشتر بیماری شدیدتر ناشی از کروناویروس هستند.

چاقی بر همان‌ اندام‌هایی مانند قلب، کلیه‌ها و کبد تاثیر زیانبار دارد که در جریان عفونت کرونا و پاسخ دفاعی بدن به آن زیر فشار قرار می‌گیرند. همچنین به کار بستن درمان‌هایی مانند به شکم خواباندن بیماران بستری کرونا که به کارکرد بهتر ریه‌ها کمک می‌کند، در افراد چاق مشکل‌تر است.

البته جوان بودن، وزن طبیعی داشتن، رعایت سبک زندگی سالم و ورزش کردن و داشتن بدنی متناسب باعث مصونیت شما در برابر ویروس کرونا نمی‌شود و موارد بسیاری از بیماری شدید و حتی مرگ ناشی از کرونا در چنین افرادی هم گزارش شده است.

بنابراین حتی اگر جزء این گروه از افراد هستید، باید احتیاط‌های بهداشتی مانند ماسک زدن و رعایت فاصله‌گیری جسمی را رعایت کنید.

به خصوص اینکه حتی اگر خودتان بیماری شدید نگیرید، ممکن است ویروس را به افراد دیگر که به علت سن بالا یا بیماری‌های زمینه‌ای مستعد بیماری شدید کووید-۱۹ هستند، منتقل کنید و آنها را در معرض خطر قرار دهید.

کد خبر 536004 برچسب‌ها مجله نکته بهداشتی روز كروناويروس

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: كروناويروس شاخص توده بدنی بیماری شدید معرض خطر افراد چاق

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۸۱۲۰۸۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دقیقا چند ساعت در شبانه‌روز بشینیم، بایستیم و بخوابیم؟

ایتنا - نتایج یک پژوهش نشان می‌دهد که برای دست‌ یافتن به سلامتی مطلوب باید روزی چهار ساعت را به درجاتی از فعالیت بدنی اختصاص دهید.
وقت آن است که تکانی به خود بدهید- احتمالا خیلی بیشتر از پیش. 

نتایج یک پژوهش نشان می‌دهد که برای دست‌ یافتن به سلامتی مطلوب باید روزی چهار ساعت را به درجاتی از فعالیت بدنی اختصاص دهید.

محققان دانشگاه صنعتی سوینبرن استرالیا رفتار دو هزار نفر را در بازه زمانی ۲۴ ساعته تجزیه و تحلیل کردند، تا برای دستیابی به سلامتی مطلوب و بهینه، ترکیبی مناسب از تمرین بدنی و استراحت را تعیین کنند.  

زمان‌بندی و تفکیک ایدئال تقریبا این بود: هشت ساعت خواب، پنج ساعت ایستادن، شش ساعت نشستن و تقسیم چهار ساعت برای فعالیت بدنی سبک و متوسط.

رعایت این تقسیم‌بندی به کنترل قند خون و ارتقای سلامتی قلب کمک می‌کند.

فعالیت بدنی متوسط تا شدید می‌تواند پیاده‌روی سریع یا دوچرخه‌سواری باشد یا دویدن آهسته، پریدن و رقص ایروبیک، برای فعالیت بدنی سبک هم می‌توان هر فعالیتی از پیاده‌روی گرفته تا آشپزی و کار خانه یا حتی خندیدن با صدای بلند را به فهرست افزود.

 

گروه تحقیقاتی دانشگاه سوینبرن به افراد توصیه می‌کند شب‌ها هشت ساعت و ۲۰ دقیقه بخوابند تا سلامتی کلی‌شان حفظ شود و از خوابیدن کمتر یا بیشتر از میزان توصیه‌شده اجتناب کنند. 

این تحقیق تاییدی بر توصیه‌های مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری‌های آمریکا است که تاکید می‌کند دست‌کم هفت ساعت خواب شبانه داشته باشیم. خطرات کم‌خوابی به‌خوبی مشخص و مستند شده است اما خوب است بدانیم که خواب بیشتر از ۹ ساعت در شب با افزایش خطر سکته مغزی مرتبط است.

محققان تاکید کردند که صرف زمان کمتر برای نشستن و زمان بیشتر برای ایستادن، انجام دادن فعالیت‌های بدنی و خواب کافی، بر سلامتی قلب و عروق تاثیرگذار است. رعایت این زمان‌بندی فعالیت‌ها طیف گسترده‌ای از نشانگرهای سلامتی را در برمی‌گیرد و ۲۴ ساعتی را شکل می‌دهد که به سلامت کلی بهتر منجر خواهد شد. 

دیگر خبرها

  • قطع داروهای لاغری مانند اوزمپیک و ویگووی باعث اضافه وزن می‌شود؟
  • دقیقا چند ساعت در شبانه‌روز بشینیم، بایستیم و بخوابیم؟
  • با این راهکارها از ابتلا به آلزایمر جلوگیری کنید
  • دو عامل چاقی که دور از ذهن هستند
  • درمان جدید بیماری آلزایمر
  • استرس زیاد و کمبود خواب، وزن را افزایش می‌دهد
  • نوشیدن آبمیوه طبیعی در کودکی می‌تواند از ابتلا به چاقی در بزرگسالی جلوگیری کند
  • سازمان جهانی بهداشت: همه‌گیری کرونا باعث افزایش چاقی در کودکان شده است
  • پیشگیری از ابتلا به زوال عقل با خوردن این میوه خوشمزه
  • مهم‌ترین علت چاقی در ایران